Klachten

Reactie op klachten uitzending Ongehoord Nieuws 15 september 2022

Geachte klager,

Naar aanleiding van uw email over onze uitzending van 15 september jl. berichten wij u het volgende:

Het is geenszins de bedoeling geweest een “racistische uitzending” te maken. Sterker, wij werpen iedere beschuldiging en uiting van racisme verre van ons. De kern van de uitzending was duidelijk te maken dat racisme onder iedere groep kan spelen. Vandaar ook de aandacht voor de beschuldiging van racisme bij de politieke partij Bij1. Helaas is deze boodschap ondergesneeuwd geraakt door de ophef en het tonen van enkele filmpjes waarbij gekleurde mensen niet-gekleurde mensen in elkaar slaan. Doorgaans zien we op de televisie alleen maar filmpjes van niet-gekleurde mensen die als de agressor in beeld worden gebracht. De kernboodschap van het item was dan ook de oproep van onze gast prof. dr. Paul Cliteur dat (alle) mensen elkaar meer als mensen zouden moeten gaan zien.

Bij de vrijheid van meningsuiting, een van de fundamenten van onze democratie, hoort nu eenmaal dat gevoelens gekwetst kunnen worden. Maar dat is nooit onze opzet. ON! is opgericht en om de “ongehoorde” en “ongeziene” kant van grote maatschappelijke problemen te laten horen en tonen. Dit uitgangspunt is ook de reden geweest dat we door de Mediaminister vorig jaar zijn toegelaten tot het Publieke Bestel.

Wij nodigen uit om onze verklaring in de uitzending van Ongehoord Nieuws van 20 september te bekijken: https://ongehoordnederland.tv/2022/09/21/tv-programmas/ongehoord-nieuws-met-thierry-baudet-tom-de-nooijer-en-reinette-klever-afl-46/

Wij hopen met deze reactie uw ongenoegen te kunnen wegnemen.

En nogmaals wij respecteren ieder mensenrecht.

Met een vriendelijke groet,

Arnold Karskens

Voorzitter omroep Ongehoord Nederland, Hilversum