Persberichten & Juridisch

Verklaring bestuur omroep Ongehoord Nederland naar aanleiding van voornemen NPO tot opleggen van een tweede sanctie

Met verbijstering en onbegrip neemt Ongehoord Nederland (ON!) kennis van het voornemen van de NPO tot het opleggen van een tweede sanctie aan onze omroep. De strafmaatregel zien wij als een directe aanval op de persvrijheid in Nederland en de mogelijke doodsteek voor onze omroep.

Ongehoord Nederland is per 1 januari 2022 toegelaten tot het publieke bestel omdat het belangrijke maatschappelijke problemen van een andere nieuwszijde belicht. Deze unieke kijk, over onder andere massa-immigratie, klimaatgekte, globalistische organisaties, waarin volgens onderzoek miljoenen mensen zich herkennen, was ook de toegevoegde waarde van de omroep en als zodanig erkend door de toenmalige mediaminister en organisaties als de NPO en Raad van Cultuur.

Het bestuur van de NPO dreigt nu omroep ON! te straffen voor het uitvoeren van deze wettelijk goedgekeurde taak.

De uitleg die het NPO-bestuur bij deze tweede sanctie geeft, is onzorgvuldig, lichtvaardig, overijld en getuigt van een zekere vooringenomenheid jegens de politieke koers die ON! voert.

ON! heeft zich vanaf het begin altijd collegiaal en samenwerkend opgesteld en zal dat ook blijven doen. Omroep Ongehoord Nederland vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking dat gehoord wil worden over voor hen belangrijke thema’s. Dat doen we als aspirant-omroep naar eer en geweten en wij verzetten ons daarom tegen iedere opgelegde sanctie.

Arnold Karskens
Voorzitter omroep Ongehoord Nederland