Ongehoord Nieuws

Ongehoord Nieuws #86: Verkiezingsspecial PS 2023

De massale immigratie waar ons land de afgelopen jaren mee kampt, heeft heel veel impact: ze brengt hoge kosten met zich mee, veroorzaakt maatschappelijke onrust en onveiligheid en jaagt de woningnood sterk aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit thema kiezers tot in het stemhokje bezighoudt.

De Nederlandse burger wordt hard geraakt door de aanhoudende inflatie. De prijzen in de supermarkt en aan de pomp blijven hoog terwijl ook de zorgpremie en de rente in 2023 zullen blijven stijgen. Macro-economisch gaat het daarentegen goed. Hoe kan dit en wat moet er gebeuren om het tij voor de Nederlandse huishoudens te keren?

Morgen kunnen bijna 13,3 miljoen mensen in Nederland stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen op een partij naar keuze. Wat opvalt is dat de opkomst van de afgelopen zeven verkiezingen voor de Provinciale Staten flink tegenvalt. Sinds 1995 maakt slechts ongeveer de helft van de Nederlanders gebruik van het stemrecht voor deze verkiezingen. Hoe is dit te verklaren en wat zijn de gevolgen? FVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Thierry Baudet, roept iedereen met klem op om te gaan stemmen.