Achtergronden & opinie

Raisa’s wintercolumn: ‘Steun de Duitse boeren!’

Raisa’s wintercolumn #3

Het nieuwe jaar is morgen precies één week oud. Iets waarvan ik hoopte dat het voorgoed in 2023 achter zou zijn achtergebleven, is de keiharde aanval op de boerenstand: een van de meest productieve sectoren, die bestaat uit de meest hardwerkende mensen, van ons land. Het was het afgelopen jaar niet voor niets een van de belangrijkste politieke thema’s: de stikstofuitstoot van de Nederlandse boeren die zogenaamd zou leiden tot schade aan de natuur. “Onze” overheid, onder leiding van minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal (VVD), zette in op massale onteigening van de boeren. 

Ordinaire diefstal

Naar mijn mening compleet onacceptabel! Als de overheid idiote en arbitraire normen kan formuleren en vervolgens op basis daarvan jouw land kan afnemen, is er geen sprake meer van eigendom of eigendomsrecht. Het onteigingsbeleid van Nederlandse overheid is dan ook, in de woorden van rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek, niets minder dan ordinaire diefstal.

Tot mijn grote vreugde besloten de Nederlandse boeren dit niet te accepteren; zij kwamen massaal in verzet tegen de aanval op hun sector door de Haagse en Brusselse elite. U kunt zich vast nog het enorme protest in het Zuiderpark van maart vorig jaar, net voor de Eerste Kamerverkiezingen, herinneren. Naar mijn idee was de ongekend harde aanval op de Nederlandse boeren en het daaropvolgende protest het begin van de definitieve politieke omzwaai in ons land. Geïnspireerd door de slogan “Stem ze weg!” van onder andere Farmers Defence Force rekenden Nederlanders massaal af met de regeringspartijen. BBB behaalde een monsterzege bij de Eerste Kamerverkiezingen. De PVV, ook pro-boer, won afgelopen november bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Globalistische agenda

Toch denk ik dat het belangrijk is dat u en ik niet te vroeg juichen, de aanval op de boeren is hiermee nog lang niet in zicht. Niet in de laatste plaats omdat er niet alleen sprake is van nationaal beleid, maar eveneens van een globalistische agenda. Volgens de globalistische elite zijn de boeren de drijvende kracht achter de door hen gepropageerde “klimaatverandering”. Hoewel in Zweden afgelopen week nog de laagste temperaturen in 25 jaar werden gemeten, moeten u en ik koste wat het kost wijsgemaakt worden dat de wereld binnenkort vergaat indien we niet nu in actie komen.

En hoe kunnen we dat doen? Juist, door het afzweren van de ultieme vijanden: vlees en melk, geproduceerd door boeren. In plaats daarvan moeten we aan het kweekvlees, de veganistische fabrieksburgers en insecten (eat the bugs!). Als de boeren dan ook nog eens onteigend worden, komt er nieuwe grond vrij voor het huisvesten van migranten. Een absolute win-win voor de globalistische elite!

Deze achterliggende agenda is de reden dat de boerenstand niet alleen in Nederland, maar wereldwijd wordt aangevallen. Halverwege december kwam ik op sociale media beelden tegen die mij deden denken aan de grote protesten van de Nederlandse boeren. Ik besloot een en ander na te gaan en kwam al snel tot de conclusie dat het hier gaat om Duitse boeren, die in verzet komen tegen hun regering, bestaande uit sociaaldemocraten, liberalen en groenen, die nieuwe bezuinigingen aankondigde die de Duitse boeren onevenredig hard zullen raken. 

De demonstraties hebben tot nu toe iets uitgehaald, maar nog lang niet voldoende. Daarom hebben de Duitse boeren meer massale acties aangekondigd. Hun protest begint morgen. Vermoedelijk zullen Duitse tractoren in grote getalen naar de hoofdstad Berlijn en andere grote steden trekken om een duidelijk signaal aan de Duitse regering af te geven: tot hier en niet verder.

Politieke verandering

Ik zou iedereen op het hart willen drukken: de Duitse boeren verdienen al onze steun. Zij zorgen er, net als onze Nederlandse boeren, voor dat miljoenen Duitse monden iedere dag gevoed worden. 

Daar komt bij dat de boeren de voorhoede vormen van de ‘strijd’ tegen de globalistische elite die onder het mom van “klimaatverandering” een radicale verandering (Great Reset) van onze wereld wil doorvoeren. De boerenprotesten in Nederland waren niet voor niets het begin van politieke verandering. En mijn voorspelling is dat dit ook in Duitsland het geval zal zijn. De Duitse evenknie van de PVV, de rechtse politieke partij Alternative für Deutschland (AfD), staat nu al ongekend hoog in de peilingen en gezien de onomwonden steun van die partij voor de Duitse boeren denk ik dat de aanhang van deze partij alleen maar verder zal stijgen de komende tijd.

Ik roep iedereen op om de Duitse boeren massaal te steunen en de Nederlandse solidariteit met hen duidelijk te laten zien en te horen. Hun verzet is ook ons verzet: deel deze column.

Raisa Blommestijn is jurist en filosoof. Ze promoveerde op een proefschrift over de Weimarrepubliek en het verval van de democratische staatsvorm. Sinds augustus 2022 presenteert ze Ongehoord Nieuws. In de winterstop van het opinieprogramma schrijft ze iedere week over wat haar bezighoudt en wat haar opvalt in de maatschappij.

Hoofdafbeelding: diverse posts op o.a. X en Facebook. Exacte bron (nog) onbekend.