Achtergronden & opinie

Raisa’s zomercolumn: ‘Casablanca aan de Noordzee’

Raisa’s zomercolumn #2

Tegenwoordig hoef ik niet ver te reizen om kennis te maken met andere culturen en gebruiken. Waar ik vroeger genoodzaakt was om het vliegtuig te pakken richting Marokko of Tunesië, pak ik nu gewoon de auto of fiets richting de stranden van Zandvoort, Bloemendaal aan Zee of Scheveningen. Allochtone jongeren en vrouwen gehuld in bedekkende kleding bevolken namelijk in toenemende mate onze stranden.

Inmiddels wordt er zelfs gepleit voor halalstranden. Ja, mensen, kunnen we het ons voorstellen? Het wordt mij en alle andere Nederlandse vrouwen straks verboden om ons in bikini of badpak op delen van het strand te begeven. Niet in een islamitisch land, maar gewoon in Nederland. In ons eigen land!

Je wordt nagefloten, er wordt naar je gesist

Voor een jonge vrouw als ik zijn grote delen van het ooit zo vredige kustgebied veranderd in een veiligheidsrisicogebied. Je wordt nagefloten, er wordt naar je gesist, je wordt uitgescholden en als je pech hebt krijg je zelfs te maken met aanranding of fysiek geweld. Het is zelfs zo erg dat ik eigenlijk niet eens een bikini of badpak meer wil dragen, hoewel dat vooralsnog dus nog wel toegestaan is. 

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Laten we het de politieke elite eens vragen die ons land in de uitverkoop heeft gedaan door de grenzen wagenwijd open te zetten. En, u en ik kennen inmiddels de gevleugelde uitspraak: wie de derde wereld importeert, wordt de derde wereld.

Dat laatste gaat overigens niet alleen op voor toekomstige, dwingende kledingvoorschriften op stranden en hiermee het inperken van mijn rechten en de rechten van alle andere Nederlandse meisjes en vrouwen, maar ook voor criminaliteit.

Hoewel de meeste deugers het liefst hun kop zo ver mogelijk in het zand van een willekeurig Nederlands strand zouden willen steken, is de realiteit namelijk dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in alle criminaliteitsstatistieken. Eenieder die de afgelopen weken de stranden heeft bezocht, kan erover meepraten. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Afbeelding: ANP / Scheveningen 27 mei 2023.

Plunderen en intimideren 

Zelf sprak ik een strandtenteigenaar in Zandvoort die het liefst zijn tent zou willen sluiten, zo bang was hij voor het geweld dat hem nog te wachten stond. En laten we eerlijk zijn, de afgelopen weken beloofden niet veel goeds: naast het bekende lastigvallen van meisjes en vrouwen plunderden allochtone jongeren supermarkten, intimideerden zij ondernemers en was er op grote schaal sprake van geweld, zelfs tot steekpartijen aan toe.

Wie het, net als ik, waagt om te benoemen dat het om allochtone jongeren gaat, wordt nog altijd weggezet als “racist”. Iedereen met een functionerend brein en werkende ogen kan waarnemen wat er gebeurt en vooral wie zich er schuldig aan maakt. Toch doen de gevestigde media er werkelijk alles aan om te voorkomen dat de waarheid boven tafel komt.

Zo voerde EenVandaag een “deskundige” op die de toenemende gruweldaden op de stranden toeschreef aan de warmte en een tekort aan parkeerplaatsen. Uiteraard, want eenieder die het warm heeft of geen parkeerplaats kan vinden gaat over tot het neersteken van een voorbijganger, intimideert langslopende vrouwen of plundert een supermarkt. 

Geen racisten, maar realisten

 U en ik, mensen die de realiteit wel helder voor ogen hebben, rollen met onze ogen of barsten in schaterlachen uit bij het lezen van zo veel waanzin. Niemand die zoiets nog gelooft: het is het logische gevolg van de import uit radicaal andere samenlevingen als de onze; het gevolg van de omvolking. Volg mijn voorbeeld en benoem dit actief. Het is wat het is!

Ik kan het niet genoeg benadrukken: het willen beschermen van onze veiligheid, onze cultuur en ons land maakt ons geen racisten, het maakt ons realisten. En stiekem weten de deugers, die nog altijd al hun energie steken in het ontkennen of toedekken van de ongemakkelijke waarheid, dat ook. En ik beloof u: ze zullen ons straks dankbaar zijn, want het is uiteindelijk ook voor hun vrijheid en veiligheid.

Raisa Blommestijn is jurist en filosoof. Ze promoveerde op een proefschrift over de Weimarrepubliek en het verval van de democratische staatsvorm. Sinds september 2022 presenteert ze Ongehoord Nieuws. Deze zomer schrijft ze elke week over wat haar bezighoudt en wat haar opvalt in de maatschappij. Hoofdafbeelding: ANP / Roos Koole – Scheveningen augustus 2026, Boerkini