Persberichten & Juridisch

Waar staat ON! voor?

Door de recente ontwikkelingen krijgen wij vragen van journalisten over wat er aan de hand is bij ON! en of de berichten in de media wel kloppen. Reden voor de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur op een rij te zetten waar ON! voor staat, hoe het zit met de actuele problemen rond Arnold Karskens, welke aanpak daarin door de Raad van Toezicht is gekozen en welke strategie is ontwikkeld voor de komende periode.

Duidelijk is dat ON! staat voor het andere, niet of minder gehoorde geluid bij de mainstreammedia en de collega’s van de andere publieke omroepen. Wij brengen die onderwerpen kritisch, evenwichtig, genuanceerd en gebaseerd op onderscheid tussen feiten en meningen. Daarbij kennen we geen taboes. Zo lieten wij in onze tweede uitzending diverse gasten aan het woord over het begrip ‘omvolking’. In onze eerste uitzending analyseerden wij kritisch en genuanceerd de positie van de AfD in Duitsland. Ook de aanslag op de Nordstream 2 belichtten wij vanuit alle beschikbare invalshoeken.

Wij hebben in een strategienota ten behoeve van de openheid en transparantie onze positie weergegeven. Daarin staat ook hoe het zit met de ontwikkelingen rond Arnold Karskens.

Deze nota hebben wij op onze website geplaatst (en is HIER te lezen) zodat onze leden en kijkers en andere sympathisanten er kennis van kunnen nemen. Datzelfde geldt voor de media en ander belangstellende maatschappelijke organisaties.

Vanzelfsprekend zijn wij bereid om vragen naar aanleiding van deze nota te beantwoorden. Namens de Raad van Toezicht is mr. Bauke Geersing daarvoor beschikbaar en te bereiken via het e-mailadres [email protected]

Als u uw vraag liever telefonisch wilt stellen, kunt u uw telefoonnummer per e-mail doorgeven. Mr. Bauke Geersing zal dan contact met u opnemen.

De Raad van Toezicht ON! 11 september 2024.